Grafisk design og illustrasjon
ved Kunsthøgskolen i Oslo

Pangstart 2017: Politisk tivoli

Hvert år sparker vi i gang høstsemesteret med en Pangstart for alle studentene på grafisk design og illustrasjon. Høsten 2017 var det igjen tid for stortingsvalg, så årets utfordring til studentene lød som følger: Bygg en attraksjon til et politisk tivoli!

  • Politikken sammenlignes ofte med et sirkus, men tivoli er egentlig en bedre sammenligning. Et tivoli har et bredt utvalg av attraksjoner som tiltrekker seg ulike målgrupper. Vi kan velge å ta spøkelsestoget eller hestekarusellen, skatteletten eller kontantstøtten.
  • Arne Grønnesby fra Thomas Tivoli innledet med et foredrag om hva som kjennetegner en god tivoliattraksjon. Etterpå kom en representant fra hvert av de politiske partiene og presenterte sitt partiprogram for studentene. Studentene delte seg inn i grupper på tvers av årstrinn. Gruppene skulle bygge hver sin tivoliattraksjon basert på et partiprogram. Etter to hektiske dager med snekring og samarbeid, sto et politisk tivoli ferdig i Birkelunden. Både Aftenposten og NRK kunne rapportere om topp stemning.
  • Foto: Ylva Greni Gulbrandsen
  • Tekst: Ida Bakken