Grafisk design og illustrasjon
ved Kunsthøgskolen i Oslo

Forelesning med Samuel Nyholm

Samuel Nyholm, alias SANY, kommer til Kunsthøgskolen denne uka for å holde en workshop med MA1. Mandag 11. januar klokka 16.00 holder han en åpen forelesning i auditoriet. Forelesningen vil holdes på svensk. Velkommen!

Selvportrett av Samuel Nyholm.

 • Det er vanskelig å beskrive Samuel Nyholm og hans virksomhet. Han har holdt på med film, grafisk design, musikk, performance og scenografi. Han innledet sin karriere i det svensk-sveitsiske «antidesign»-kollektivet REALA, som han forlot i 2007.

  For meg er Samuel den mest kompromissløse illustratøren jeg kjenner og muligens det mest filosofisk orienterte mennesket jeg har truffet. Han evner å samtidig virke dødelig alvorlig og i full latter. Han bedriver et forskningsprosjekt med formålet å vise at schizofreni er en naturlig tilstand.

  Samuel er også pedagog, med undervisningserfaring fra Sveits (ECAL 2007–2009). Siden 2012 har han vært professor på HFK i Bremen. Der lar han sine studenter vie en hel termin til å tegne ett og samme krus og inspirerer dem gjennom å lese Nietzsche høyt.

  www.sany.dk
  alepheternity.com/prof-samuel-nyholm-3/
  vimeo.com/56897745

  – Andreas Berg