Grafisk design og illustrasjon
ved Kunsthøgskolen i Oslo

Livet på studiet (Husk søknadsfrist 1. april!)

  • Under kan du lese en tegneserie om hvordan det er å studere på bachelorstudiet i grafisk design og illustrasjon, tegnet og skrevet av Andrea Ferkingstad som nå går tredje og siste året på dette studiet. Husk at søknadsfrist er 1. april! Les hvordan du søker nederst i denne posten.
  • Andrea sitt beste tips til søkere:
  • «Man må ha det gøy, og stresse mindre! Ikke gjør noe du tror juryen vil ha, gjør det du vil, og gjerne tenk litt utenfor boksen. I tillegg kan det være lurt å tenke litt over hva du vil si på intervjuet. Jeg har forresten hørt rykter om at de fleste søkere sender inn helt standard motivasjonsbrev og Cv-er av typen worddokument. Et siste tips kan være at disse også er en del av hele søknaden din, så hvorfor ikke gjøre noe gøy med det.»

  • Praktisk info om søking til bachelorgrad: Med søknaden skal også følge: Curriculum Vitae, motivasjonsbrev og portefølje med med faglig relevante arbeider. Opptak skjer på grunnlag av opptaksprøver og generell studiekompetanse. Unntak fra krav om generell studiekompetanse kan gjelde for søkere som gjennom opptaksprøven kan dokumentere spesielle faglige kvalifikasjoner. Ved opptak legges det vekt på søkernes design- og illustrasjonsfaglige anlegg, formforståelse og refleksjonsevne. Det gjennomføres en helhetlig vurdering av den enkelte søkeren, med særlig vekt på designfaglige utviklingspotensial, evne, ambisjoner og kunnskaper innen grafisk design og illustrasjon.