Grafisk design og illustrasjon
ved Kunsthøgskolen i Oslo

​Finner inspirasjon i islamsk kunst og gotiske kirker

Neslihan Ramzi går andre året bachelor ved grafisk design og illustrasjon. Det var aldri noen tvil om at hun ønsket å studere noe kreativt.

  • Neslihan har mange interesser og inspirasjonskilder. Men praksisen hennes tar først og fremst utgangspunkt i islamsk kunst. "Jeg prøver å finne en måte jeg kan blande islamsk kunst og skandinavisk design. Arabisk typografi blandet med graffiti eller islamske mønstre blandet med minimalisme. Jeg prøver ut litt forskjellig.» Neslihan har et mangfold av forskjellige interesser. «Alt fra arkitektur til forfatterskap. Kunst har alltid stått høyt oppe på listen over ting jeg interesserer meg for. De største inspirasjonskildene mine var moskeer og kirker. Spesielt utsiden på gotiske kirker og innsiden av tradisjonelle tyrkiske moskeer.» Etter å ha sjonglerte fem jobber parallelt i tre år (kino, 7-eleven, gamlehjem, Gardermoen og bokhandel) var Neslihan klar for skolebenken igjen. Hun stortrives i klassen sin, og setter særlig pris på mangfoldet av forskjellige meninger og ærligheten som uttrykkes i klassen.
  • Etter khio er planen klar. «Jeg ønsker å få reist og studert i Afghanistan, Azerbaijan, Palestina eller Iran. Jeg håper jeg kommer til å jobbe med prosjekter rundt omkring, og kunne få friheten til å gjøre mitt eget arbeid innen det feltet som interesserer meg.»